Investera i livskvalitet

Prisvänligt och modernt boende
från Anderstam Fjällhus

Kungsberget är en av Sveriges snabbast växande skidanläggningar med över 20 pister. Nu kan vi erbjuda moderna fjällhus mitt i backen. Prinshöjden kommer att få 16 stycken nya hus med ett kungligt toppläge, endast två timmar från Mälardalen. Här kan ni njuta av ett lyxigt och modernt boende till ett attraktivt pris. Men också möjligheterna till hyresintäkter och värdeökning. En smart investering på alla plan.

Prinsen - ett rejält hus

Anderstam Fjällhus bygger rejäla hus med en marknadsledande hög energistandard. Husets samtliga delar är byggda i hög kvalitet med omsorg för detalj och funktion. Vi på Anderstam Fjällhus hjälper gärna till med detaljerade specifikationer och detaljer gällande hus, material och konstruktion.

Fakta Prinsen

 • Pris med tomt:

 • från 2 690 000 kr

 • Byggarea:

 • 91m²

 • Boarea:

 • 80m²

 • Rumsbeskrivning:

 • 3st sovrum, kök, vardagsrum, 2st badrum, bastu, hall, 2st skidbodar

  Inomhusmiljö

 • Trägolv ek 14mm

 • Fjärrvärmesystem med golvvärme

 • Väggar laserad träpanel Moelven väderbiten grå

 • Bastu komplett med elaggregat

 • Marbodalkök i grå kulör inbyggnadsugn, induktionshäll, inbyggd mikrovågsugn kyl, frys, fläkt

 • Badrum med grått klinker och vitt kakel

Smart planlösning i Prinshöjden

Välplanerat och rymligt, fyllt med smarta lösningar

Arkitekten Emma berättar om huset
Vi har pratat med Arkitekten Emma Anderstam, och bett henne att berätta om fjällhusen på Prinshöjden.

Berätta lite om husets idéer och om det fanns några utmaningar med arkitekturen?

När vi fick frågan om att skapa ett unikt hus till Kungsberget och området Prinshöjden så var det viktigt att få till ett funktionellt hus för aktiva familjer. Men samtidigt vara medvetna om att behålla ett bra pris på huset. Vi landade på en husform som är effektiv att bygga och inte tar extra tid och därmed sparar kostnader i byggprocessen. Vi har valt en modern form med falsat tak och rena linjer utan takfot. En klassiskt stående träpanel som får en naturligt grå lasyr. Kombinationen av modern design och klassiska materialval har varit en genomgående tanke från vår sida.

Vad är dina tankar runt planlösningen?

Vi behövde få till minst 6 bäddar i huset, men också möjlighet att möblera med våningssängar så att man flexibelt kan öka till 8 bäddar. Vi var eniga om att man inte vistas i sovrummen speciellt mycket, därför har vi effektiviserat den rumsytan för att ge mer plats åt andra saker. Till exempel har vi ett rymligt stort kök och allrum, med många fönster mot backen. Vi ville också få till två kompletta badrum då man ofta är 6-8 personer samtidigt i huset och har bråttom ut i backen på morgnarna.

Vi ville även ge plats åt den lite lyxiga detaljen med en bastu. Som fjällmänniska kan jag själv verkligen uppskatta en varm bastu efter en lång dag ute i backen.

Vidare så har vi gett hallen lite extra utrymme och planerat in ett låsbart ägarutrymme. Vi har två dörrar till skidboden, så att man kan ha sina egna grejer i ett eget förråd, och att gästerna kan använda ett eget förråd för sin utrustning. På så vis tänker vi att man kan ha kvar sina viktiga saker i huset, och snabbt och med lite packning kan åka upp till sin stuga när man önskar. Vi har genomgående försökt tänka hur livet ser ut i ett eget fjällhus, samtidigt som det ska vara enkelt att hyra ut det.

Vilka ytskikt har ni valt i huset?

Vi ville ha en hög kvalitet som verkligen känns. Det är till exempel trägolv i huset. Det är en stor skillnad att sätta fötterna på ett rejält trägolv mot exempelvis ett tunt, kallt och hårt laminatgolv. Alla våra innerväggar är klädda med laserad träpanel, för att skapa en äkta och rustik fjällkänsla. Marbodalkök i grå kulör. Genomgående naturfärger invändigt och utvändigt. Vi har ett väldigt rejält husskal och isolerade innerväggar vilket tillsammans skapar en skön akustik i huset. Det är sådana små detaljer som gör att det blir den där lilla extra känslan och komforten i huset när man är där och myser, avslutar Emma.

nytt & fräscht

Husen har en modern och rustik interiör. Marbodalkök, moderna vitvaror, fräscha badrum med ljusa kakel och klinkerkulörer, trägolv och träpanel. I dessa välbyggda hus slås man över den goda inomhusmiljön och det fräscha klimatet.

Nyfiken?

Ta kontakt med oss idag

Ansvarig mäklare
Gustav Björkman E-Post: gustav.bjorkman@fastighetsbyran.se
Tele: 026-24 99 58
Tele Mobil:0708-400 031

Aktuellt

färdiga hus i prinshöjden

Det byggs för fullt i vackra prinshöjden denna sommar. Vi är glada att det första huset är nu klart för inflyttning.